Kedves Látogató! Jelenleg sajnos nem tudok új klienst fogadni, mert nincs szabad helyem, és sajnos nem tudok szabad kapacitással rendelkező kollégát sem ajánlani.
Kérem, ezen tényt vegye figyelembe, amikor kapcsolatba lép velem. Köszönettel, Kisnémet Mónika

Brida

Az elmúlt hónapok (2011. nyara) számos olyan helyzetet hoztak, amelyek következtében nekem is, mint mindannyiunknak, át kellett értékelnem néhány dolgot, és bizony a forró nyári napok igencsak próbára tették hitemet és erőmet (de ez így van rendjén, hiszen ezek a kételyek mutatnak utat és erősítik meg választásunkat). De mint mindig, így most is a víz tiszta érintése és hűsítő volta segített sokat abban, hogy Coelho egyik üzenetével élve azon az egyetlen úton járjak, amely elvezet valahova… E segítséget azonban kiegészítette egy regény. Idén nyáron sok olyan kérdés kavargott bennem a családfám felkutatása és mindennapjaim megtapasztalása által, amelyekre saját válaszaim is kuszák lettek. Azonban az én öröm- és töltekező forrásom, a víz és Coelho Brida című műve újra megerősítette bennem teljességem, a változáshoz a képességem és az elfogadás áldását.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a könyv már egy éve a polcomon állt, sőt egyszer bele is kezdtem már, de ….nem tudom Önök, hogy vannak ezzel, én mindig olyan könyvet olvasok a szabadidőmben, amely megszólít, hívogat… Nos, egy késő augusztusi nap Brida rezgése invitált meg. Az első 60 oldal kivételével egy szuszra olvastam el az egész könyvet, számos helyen aláhúzva az engem megérintett gondolatokat, (ami tőlem nagy szó, mert kincsként bánok a könyveimmel). Az elején nem is igen gondoltam, hogy „nagy szám lesz ez a könyv”, de pillanatok alatt megváltoztak az érzéseim, és még azt is elérte a történet, hogy az e heti írásomat ennek a regénynek szenteljem, mégpedig az alábbi sorai voltak a „a tettemet kiváltó bűnösök”.

„Az élet minden egyes pillanata egy hitbeli cselekedet”…Az Idők éjszakáján, amikor kettéválasztottak minket, az egyik felünk feladata a tudás őrzése lett. Ez a férfi…..Mindig is a tudás volt a hatalom, amely az Univerzumot a helyén tartotta, a csillagokat pedig a pályájukon. Ez volt a férfi kiváltsága: a tudás fenntartása. Mi nők, valami sokkal finomabbat kaptunk, sokkal törékenyebbet, ami nélkül azonban a tudásnak semmi értelme nincs: az átváltozást…Amikor a férfiúi tudás egyesül a női átváltozással, létrejön a nagy mágikus egység, amit Bölcsességnek hívnak.” A történet a beágyazott üzeneteivel sok választ adhat olvasójának a párkeresést és a párkapcsolatot érintő félelmekből, fájdalmakból eredő kérdésekre és kételyekre. Bevallom nyugisan induló délelőtti olvasgatásom során, villámok formájában csaptak belém az üzenetek, amelyek igencsak elgondolkodtattak saját belső lényemet és álarcaimat illetően.

Maga a cselekmény igen egyszerű: Brida, a fiatal és gyönyörű nő az Univerzum (a mágia) titkait kutatja. Találkozik egy Mesterrel (férfi) és egy Boszorkánnyal (nő), akik többek között megtanítják neki, hogyan győzze le a félelmeit, hogyan hallja meg az Univerzum hangjait és hogyan találja meg Másik Felét. Mindkét tanító látja Brida Adottságát, de hagyják, hogy saját maga, egyedül fedezze azt fel. Brida keményen dolgozik azon, hogy megismerje sorsát, miközben igyekszik megteremteni és megtartani az egyensúlyt szerelmi kapcsolata(i) és új, egyre inkább átváltozó önmaga között.

Hogy milyen üzenetek is vannak a könyvben…. Nos, ad hoc módon álljon itt néhány:

„Ne próbáld folyton magyarázni az érzelmeket. Élj meg mindent intenzíven, és amit éreztél, azt úgy őrizd magadban, mint valami isteni adományt… Az érzelmek vadlovak, és Brida tudta, hogy az értelem soha nem hajthatja őket igába teljesen.”

Ezek a sorok egybecsengnek az én hitvallásommal. Sokan hallhatták már tőlem, hogy én annak vagyok híve, hogy mindent meg kell élni, át kell adnunk magunkat az érzelmeinknek, legyenek azok akár jók, akár fájdalmasak… A lényeg, hogy egy idő után a fájdalmasokból felálljunk, kihúzzuk belőlük magunkat, továbblépjünk és élvezzük az életet.

„Mert aki a szexszel foglalkozik, az tudja, hogy olyan dolgokkal áll szemben, ami csak akkor történik meg teljes intenzitásában, ha a résztvevők elveszítik fejüket. Amikor lefekszünk valakivel…. az élet tiszta erői kommunikálnak egymással… akkor nem tudjuk elrejteni, hogy kik vagyunk. Nem számít, hogy milyen képünk van önmagunkról. Nem számítanak az álarcok, a kész válaszok, a tetszőleges mentségek. A szexben nehéz becsapni a másikat – mert abban mindenki olyannak mutatkozik, amilyen valójában. …..Tégy úgy, ahogy amikor megérinted a másikat, akkor az öt érzéked már működésben legyen. Mert a szex önálló életet él. Attól a pillanattól fogva, hogy elkezdődik, nincs fölötte hatalmad: nem te uralod őt, hanem ő ural téged. És amit beletöltöttél – a félelmeidet, a vágyaidat, az érzékenységedet –, az végig ott lesz benne.”

„Embernek lenni annyit tesz, hogy vannak kétségeink, és ennek ellenére is folytatjuk az utunkat.”

„Vagy elfogadják a csalódásokkal és fájdalommal övezett létet, vagy megértik, hogy minden ember boldogságra született. Ha pedig választottak, akkor nincs más módja a változásnak…”

Hogy mi a célom azzal, hogy felütve a könyvet és kinyíló oldalakon aláhúzott üzeneteket ide írtam? Nos, egyetlen, mint mindig: segítsek Önöknek abban, hogy saját véleményüket kialakítsák, hogy döntéseket hozhassanak és megéljék saját eszenciális lényük által vezetett életüket… amiben az is benne van, hogy fel tudjanak állni egy nehéz helyzetből, hogy változtassanak és félelmeiket, fájdalmaikat elengedve szabad és izgalmas életet élhessenek.

Jó olvasást kívánok Önöknek!