Kedves Látogató! Jelenleg sajnos nem tudok új klienst fogadni, mert nincs szabad helyem, és sajnos nem tudok szabad kapacitással rendelkező kollégát sem ajánlani.
Kérem, ezen tényt vegye figyelembe, amikor kapcsolatba lép velem. Köszönettel, Kisnémet Mónika

Házasság kontra együttélés

Többen tudják, hogy 2011-ben a szakdolgozatomban a házasság és az együttélés kérdését feszegettem. Konkrétan a házasság és az együttélés közötti választás hátterében álló tudatos és tudattalan motívumok vizsgálata volt, amely kutatás sokak biztosítékát kiverte. Gondolok itt akár tanáraimra, illetve egyes válaszadókra.

A kutatás eredményei arra engednek következtetni, hogy legnagyobb különbségtétel abban áll, hogy el akarunk-e köteleződni, illetve milyen szabadságot várunk el egy párkapcsolatban. Tudom, itt most sokan felhorkannak, hogy hülyeség… Nem állítom, hogy az eredményeimet kőbe kell vésni, de az észlelt reakciókból azért egyben biztos vagyok: engem senki nem tud meggyőzni arról, hogy nincs különbség a kettő között, azaz a „házasság csak egy darab papír”.

Akiket csak az eredmények érdekelnek, javaslom a megvitatás fejezethez ugorjanak, akiket a szakirodalom is, azok tekintsék át a bevezetőt, és csak az erős idegzetűeknek ajánlom a statisztikai rész átrágását!

A PDF kinyitásával olvasható az MA pszichológusi diplomamunkám.