Kedves Látogató! Jelenleg sajnos nem tudok új klienst fogadni, mert nincs szabad helyem, és sajnos nem tudok szabad kapacitással rendelkező kollégát sem ajánlani.
Kérem, ezen tényt vegye figyelembe, amikor kapcsolatba lép velem. Köszönettel, Kisnémet Mónika

Szakmai hitvallásom

DSCF1810_m

Munkám során, legyen az akár a lelki segítségnyújtás, vagy az ismeretek, lehetőségek megmutatása minden esetben az emberi élet értékét, a választás szabadságának tiszteletét, a kiteljesedést és a boldogságot helyezem fókuszba. Köszönve a vállalatmenedzsmenti, a kineziológiai és a pszichológia tanulmányaimnak, valamint a közel 25 éves munkatapasztalatomnak ma már eljutottam oda, hogy ha a klienseim megtisztelnek a bizalmukkal, akkor tudok segíteni abban, hogy sikeresen megoldják problémáikat és elérjék céljaikat.

Rendszerszemléletű vagyok, és holisztikusan tekintek az emberre, és annak problémájára. Hiszem, hogy a szeretetteljes, családi élet, az összetartozás és érzelmi biztonság nélkül lelkünk, és ezáltal hosszú távon testünk sem lehet egészséges. Így a WHO egészség fogalmát, miszerint „az egészség a teljes fizikai, mentális és szociális jóllét állapotát jelenti, nem csupán a betegség hiányát, azaz az egészség az energikus, kielégítő és produktív életet jelenti” teljes mértékben magaménak érzem, és az egészségpszichológiai bio-pszico-szocio-spirituális megközelítést mindig szem előtt is tartom.

Személyes meggyőződésem, hogy az ember csak akkor érzi igazán jól magát a bőrében, vagyis csak akkor tud kiteljesedni, harmóniában élni önmagával, környezetével és a természettel, ha kellő rálátással bír önmagára, életfilozófiájára, családjára, nemiségére, párkapcsolatára és karrierjére. Sören Kierkegaard gondolata – „az életet csak visszatekintve érthetjük meg, de csak előretekintve élhetjük” – kifejezi azt, amiben segíteni szeretnék.

Ezen hitemet Seligman eredményei is megerősítették. A pozitív pszichológia tudományos alapokon igyekszik megfejteni a boldogság magyarázatát. Csíkszentmihályi Mihály vagy Martin Seligman amerikai pszichológus jeles kutatói e témának. Seligman kutatásai alapján 2011-ben tette közzé PERMA modelljét (pleasure, engagement, relationship, meaning és accomplishments), miszerint az emberek akkor boldogok, ha élményekben és élvezetekben gazdag az életük, ha ezeknek a tevékenységeknek át tudják magukat adni, ha kiterjedt és jól működő a társas kapcsolataik, ha tudják mi az ő életüknek az értelme, és tetteik kézzelfogható, megélhető sikerekben meg is mutatkoznak.

Mélységesen egyetértek Márai Sándor szavaival miszerint „Az ember csinálja is azt, ami történik vele. Hívja magához, nem engedi el azt, aminek meg kell történni. Akkor is megteszi, ha rögtön, első pillanattól érzi és tudja, hogy amit tesz, végzetes. Tartják egymást, az ember és sorsa, idézik és alkotják egymást. Nem igaz, hogy a végzet vakon lép életünkbe, nem. A végzet az ajtón át lép be, melyet mi tártunk fel, s magunk előtt tessékeltük a végzetet.” Ezen szavak arra emlékeztetnek, hogy mindig van választásunk.

Hiszem, hogy az élet teli van szépséggel, és azt is, hogy minden ember egy megismételhetetlen, igazi univerzális csoda. Kérem, hallják meg Kalo Jenő szavait: „az élet a maga jelentőségében, sokszínűségében mindannyiunk számára a legnagyobb kaland, ami által többé, jobbá, teljesebbé válhatunk. Éljünk vele!”

Mivel a lelki segítő által alkalmazott módszert mindig átjárja a segítő személyisége is, így fontosnak tartom, hogy néhány szóban az embert is bemutassam Önnek. Magánemberként hosszú utat jártam be, amíg megtaláltam önmagam. A krisztusi kor hozta meg a nagy fordulópontot az életembe, amikor is egy egészségügyi vizsgálat során leállt a légzésem, amelyből nehezen tudtak visszahozni. Ezen történés lassan, néhány hónap alatt érlelte meg bennem a felismerést, hogy az akkori életem nem az én igazi életem volt.

Aztán úgy döntöttem, hogy az orvosi vizsgálatok kilátástalanságát kiegészítem egy önismereti, terápiás folyamattal. Rengeteget köszönhetek kineziológusomnak, Szilágyi Bettinek, akinek áldásos segítségével felvállaltam végre saját igazi valómat, vágyaimat, érzelmi szükségleteimet és ráléptem személyes utamra.

Ezen út első lépései nem voltak könnyűek. Talán a legnehezebbek egyike az volt, hogy volt férjemmel felbontsuk házasságunkat, hogy elfogadjuk a felismerést, hogy mindketten jó emberek vagyunk, de együtt nem tudunk boldogok lenni. Így megajándékoztuk egymást az élet egyik legnagyobb ajándékával, a lehetőséggel egy jobb, boldogabb, teljesebb élethez.

A múltbéli árnyak, béklyók elengedésében a kineziológia mellet a saját élményű képzéseim, nagyra tartott oktatóim, mint Szabó Éva vagy Kőváry Zoltán életbölcsességei, valamint a szomatodrámás, terápiás élményeim, és az általam nagyon szeretett és tisztelt családterapeuta kiképzőmnél, Kovács Miklósnál a családterápiás önmegismerési utam lépései játszottak nagy szerepet.

Életfilozófiám gerincét maga a megtapasztalás jelentősége adja, aminek köszönhetően sok minden érdekel. Nagyon szeretek tanulni, szeretteimmel élményeket megosztani. A kulináris élvezetek mellett nagy szerelmem a természet, az állatok, a túrázás, éppen úgy, ahogy a társastánc, az opera vagy a színház. Az igazat megvallva ezen széles érdeklődési köröm miatt a magánéletem és a szakmai elhivatottságom közötti egyensúly megteremtésének iskolájába még jómagam is járok. Számomra az élet, a szabadság, a család és az összetartozás a legszentebbek értékek. Szakmai hátteremről itt olvashat.

Lépjen velem kapcsolatba!

Ha szeretne időpontot egyeztetni, vagy kérdése van hozzám, akkor az alábbi űrlap segítségével tudja felvenni a kapcsolatot velem.

    Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztót