Kedves Látogató! Jelenleg sajnos nem tudok új klienst fogadni, mert nincs szabad helyem, és sajnos nem tudok szabad kapacitással rendelkező kollégát sem ajánlani.
Kérem, ezen tényt vegye figyelembe, amikor kapcsolatba lép velem. Köszönettel, Kisnémet Mónika

Szakmai háttér

DSCF1984-horiz_elesítve

Pszichológiai tanulmányaimat (BA és MA) a Szegedi Tudományegyetem Pszichológia Intézetében folytattam, 2011-ben Tanácsadás és Iskolapszichológia szakirányon végeztem. Gyakorlati időmet a X. kerületi Nevelési Tanácsadóban, valamint a Merényi Gusztáv Pszichiátriai-Addiktológiai osztályán töltöttem.

A pár-, és családterapeuta képzést 2012-ben fejeztem be, kiképzőim Kovács Miklós és Dr. Barát Katalin voltak. 2011 óta dolgozom családokkal, párokkal. A családterapeuta címet a Magyar Családterápiás Egyesület képzési és vizsgáztatási rendszerében szereztem meg. Családterápiás szupervízorom: Bálint Andrea klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, sématerapeuta kiképző szupervízor.

Folyamatos szakmai fejlődésemet mindig szem előtt tartom. 2015-ben Buda László Szomatodráma alapképzésén vettem részt, amely módszert nagyon hatékonynak találok pszichoszomatikus megbetegedések hátterében álló lelki okok feltárásához és feldolgozásához, ezzel támogatva a a lelkünk és a testünk harmóniájának helyreállítását. 2016-ban pedig az OH asszociációs kártyák használatába ugrottam fejest, így meg is szereztem az OH instruktor címet.

Módszertani képzéseim következő területe az EFT – érzelmi fókuszú pár-, illetve családterápia. 2016-ban elvégeztem az EFT Externship képzését (alapképzés), valamint megszereztem a Tarts Szorosan csoportvezetői képesítést (HMT csoportvezető), majd 2017-2018-ban az EFT Core Skills tanulmányaimmal (haladó képzés) bővítettem szaktudásomat. Az EFT szakemberek adatbázisában megtalálható vagyok.

2019-ben EFT témaspecifikus továbbképzésein, 2020 tavaszán a traumafeldolgozás OH kártya lehetőségeibe vetettem bele magam. 2020-ban kezdtem el a sématerápia (egyéni és párterápia) módszerspecifikus képzést és azóta is nagy szenvedéllyel szenteltem magam ezen módszer elmélyítésének, azaz jelenleg képzésben álló sématerapeuta jelölt vagyok. Oktatóm Bálint Andrea klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, sématerapeuta kiképző szupervízor. 2021-ben pedig a Brainspotting, traumafeldolgozás újkori módszerének elsajátítása felé vettem az irányt; oktatóm Monika Gos. Jelenleg az akreditációs folyamatom zajlik, mint brainspotting terapeuta.

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem ÁOK és BTK  Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológusi szakképzésére járok, így egészségügyi tevékenységet a Hétszínvilág Egyesület keretein belül alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológusi jelöltként Bálint Andrea szupervíziós felügyeletével végzek. Klinikai szakpszichológusi, illetve pszichoterapeutai végzettséggel nem rendelkezem. Az általam nyújtott szolgáltatások így nem is helyettesítik a pszichoterápiát, pszichiátriai ellátásokat, azok kompetenciahatáromon kívül esnek.

Ugyan már nem foglalkozom kineziológiával vagy gazdasági tanácsadással, de szemléletemet ezen tanulmányim is alakították.
2009-2010-es évek az egyetemi tanulmányaim mellett a természetgyógyászi alapismeretek és a kineziológia (One Brain és az Edukineziológia) elsajátításával is teltek. 2010-ben tettem le a kineziológus szakvizsgát az Egészségügyi Továbbképző Intézetben (jelenlegi neve: Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet). A Három-Az-Egyben (One Brain) kineziológiai ágon belül konzultáns facilitátori szintet értem el. Kineziológiai eszköztáramat az iskolapszichológusok által kifejlesztett, a gyermekek tanulási problémáira fókuszáló Brain Gym is gazdagította.

A humán területeket érintő tanulmányaimat megelőzték az üzleti élettel kapcsolatos iskolaévek és nemzetközi munkatapasztalatok. A BGF Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi Marketing és TQM szakán közgazdászi tanulmányaimat 2001-ben zártam le, míg a Könnyűipari Műszaki Főiskola Ruhaipari Szakán ruhaipari mérnökként 1994-ben végeztem. 12 évet dolgoztam az üzleti életben, a svéd magyar üzleti kapcsolatokat építettem, mint piaci tanácsadó a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség berkeiben, illetve előtte mint asszisztens a Gripen International irodában. A kirendeltségnél számos készségfejlesztő workshopon, kommunikációs tréningen vettem részt. Jómagam pedig az exportinformáció szolgáltatás nemzetközi képzésének alaptanfolyamait tartottam Stockholmban 2001 és 2003 között. Az üzleti, illetve humán tanulmányaimat ötvöztem két évig, amikor is HR tanácsadással és szervezetfejlesztéssel is foglalkoztam az egyéni konzultációk mellett.

Hiszem, hogy a lelki problémák, pszichoszomatikus megbetegedések, családi vagy párkapcsolati konfliktusok megoldásánál és az önismeret fejlesztésénél is, de különösen a traumák feldolgozásánál a közös munkát nemcsak a segítő szaktudása, hanem életfilozófiája és személyisége is meghatározza. Így szakmai hitvallásomról itt olvashat.

Meggyőződésem, hogy tudatosságunk növelésével, önismeretünk mélyítésével és problémáinkkal, esetleg traumáinkkal való szembenézéssel igenis megvalósíthatjuk álmainkat, vágyainkat, boldog párkapcsolatban, családban élhetünk és bölcs, belső békével tudjuk élni az életünket. Pszichológiai tanulmányaim kezdete óta tudom, hogy egészséges emberek elakadásaiban szeretnék segíteni. Ebbe beletartoznak az alábbiak:

  • önismeret fejlesztése
  • párkapcsolati, családi problémák megoldása
  • pszichoszomatikus tünetek enyhítése, lelki tényezők kezelése
  • szorongások kezelése
  • traumák oldása

Módszereim dióhéjban:

A pár- és családterápia rendszerszemléletű megközelítésű, így a családi interakciók kölcsönhatását és nem az egyik, vagy a másik tagját tekinti a problémák keletkezésének, és a családot tartja a terápiás beavatkozás egységének is. A terápia fókuszában a család egésze, illetve az érintettek érzelmi szükségletei, családi kapcsolatai állnak. A terapeuta a családterápiás irányzatok integrálásával igyekszik a családnak/párnak problémáik megoldásában. A családterápiában a tünet, illetve a tünethordozó a család egészének metaforikus módon megnyilvánuló elakadását képviseli.

Az EFT terápiás beavatkozásai, illetve tréningjei integrálják a humanisztikus és élménycentrikus, valamint a rendszerszemléletű, strukturális megközelítéseket annak érdekében, hogy újrastrukturálják az érzelmi élményeket, valamint a pár/család tagjai között zajló interakciókat, ezzel hozzásegítve őket egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élethez. Az EFT hatékonyságát vizsgáló kutatások eredményei jelentős terápiás hatást mutatnak, amelyek ráadásul hosszú távon is fennmaradnak. Részletek…

Jeffrey E. Young sématerápiája, egy új, integratív pszichoterápia. A módszer nagyobb hangsúlyt fektetett a lelki problémák gyermek- és serdülőkori eredetének feltárására, a terapeuta-kliens kapcsolatra, valamint a komoly pszichoedukációs munka mellett az érzelmi fókuszú megközelítésre és a maladaptív megküzdési stílusok adaptívvá történő átdolgozására. Részletek…

David Grand brainspotting „agy-test” kapcsolatú traumaterápiás módszere az események felidézése közben az adott vizuális mező által stimulált agy a tudatos jelenlét és megélés által kiváltott testérzetek, érzelmek és kisebb részben a gondolatok segítségével facilitálja az öngyógyító mechanizmusokat, amelyek által megtörténik a trauma fel-, illetve átdolgozása. Részletek…

Az OH módszerének alapgondolata, hogy minden ember önmagát ismeri a legjobban, így önmaga is tudja megtalálni problémáira a legjobb megoldásokat. A kártyák által kiváltott asszociációk segítik az adott problémával kapcsolatos érzelmek definiálását és megfogalmazását. A szabad asszociáció hozzásegít saját tudattalanunk működésének megértéséhez és az ott rejtőző érzelmeink felismeréséhez. Az OH – kártya egy izgalmas utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért. Részletek...

Főbb képzéseim oktatói:

Pár- és családterápia: Kovács Miklós és Dr. Barát Katalin

Érzelmi Fókuszú Párterápia (EFT):

Externship képzés: Dr. Scott Woolley

EFT párterápia Hold me tight csoportvezetői képzés: Peter Verboom és Pieter Dingemanse

Sématerápia képzés: Bálint Andrea

Brainspotting: Monika Gos

OH asszociációs kártya módszertan képzései: Németh Lóránd

SZTE Pszichológiai Intézet: BA – viselkedéselemző és MA – pszichológusképzés

Kineziológia: Kovács Éva, dr. Varjú Márta és Gabriele Ulbrich

Természetgyógyászati alapmodul: Tóthné Kis Viola

Partnerkapcsolataim:

Szupervízorom, illetve kollégák, szakmai munkatársaim, akikkel konzultálunk, szuperviziós segítséget adunk egymásnak, illetve egyes esetekben együtt dolgozunk:

Szupervízorom:

Bálint Andrea: klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, sématerapeuta kiképző szupervízor

Szakmai partnereim:

Hétszínvilág csapata

Kiemelten: Fehérné Domokos Ildikó pszichológus és Strohmayer Erika pszichológus

Várhegyiné Judit: Szomatodráma Szakember, Bizalmi tanácsadó

Lépjen velem kapcsolatba!

Ha szeretne időpontot egyeztetni, vagy kérdése van hozzám, akkor az alábbi űrlap segítségével tudja felvenni a kapcsolatot velem.

    Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztót