Kedves Látogató! Jelenleg sajnos nem tudok új klienst fogadni, mert nincs szabad helyem, és sajnos nem tudok szabad kapacitással rendelkező kollégát sem ajánlani.
Kérem, ezen tényt vegye figyelembe, amikor kapcsolatba lép velem. Köszönettel, Kisnémet Mónika

Kineziológia

„Az egészség az a természettel harmonizáló, testi, lelki, szociális és életszemléleti dinamikus egyensúlyi állapot.”

A kineziológia szó szerinti jelentése „mozgástudomány”. Egy gyengéd módszer, amely a testünk, a lelkünk és a szellemünk egységére, öt testünk (mentál, érzelmi, energetikai, fizikai és eszenciális) összehangolt működésére alapoz.

A kineziológia egy holisztikus módszer, amely érzelmi stresszoldással segíti az egyént, életmódjának és életszemléletének megújításában, testi, lelki és érzelmi egészségének megőrzésében, valamint a problémák mögött meghúzódó okok feltárásában, és a kialakult blokkok megszüntetésében. A módszer izomtesztelésre épül, melynek alapja, hogy bármilyen stressz, „negatív gondolatváltozást” idéz elő a testben, így az izmokban, izomtónusban is, és ez az a változás, amit izomteszteléssel érzékelünk. Több ága is van, amelyek közül én a One Brain és a Brain Gym technikákkal dolgozom.

One Brain Kineziológia

Az egyik legkomplexebb a három-az-egyben módszer, ami Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway nevéhez fűződik. Ma már tudjuk, hogy minden átélt fájdalom, félelem és fájdalomtól vagy félelemtől való félelem blokkokat hoz létre a testben. Ennek a módszernek a gerincét a viselkedési barométer adja, amely viselkedésmintáinkat (pl. szembeszegülő, bűntudat, jelentéktelenség stb.) mutatja meg az izomtesztelés segítségével. Ez a rendszer korregresszióval dolgozik, ami azt jelenti, hogy szintén izomteszteléssel megkeressük azokat az életkorokat, amelyek összefüggésben állnak a megoldandó konfliktussal, és meghatározott korrekcióval feloldjuk ezeknek a negatív emlékeknek a blokkjait.

Az egyensúly helyreállítására, a blokkok feloldására a kineziológia számos összetett korrekciót (pl. eszenciák, speciális mozgások, vizualizációs technikák) ajánl. A kezelés során feloldódnak szervezetünkben az érzelmi blokkok, amelynek következtében képessé válunk arra, hogy a bennünk hibásan rögzült viselkedésminták ismétlése helyett új utakon induljunk el, új választásokat tegyünk, és új lehetőségeket teremtsünk.

A One Brain kineziológiában használt eszenciák a Bach virágcseppek, Maui drágakő és virágeszenciák, Tao olajok, és az LBT fauna cseppek, amelyek támogatják a lelki problémák megoldását az érzelmi stressz feloldását. A Back virágeszenciák a múlt stresszorai, traumái által a belső világból eredő negatív állapotokat, blokkokat oldják, a több pozitív jelen idejű viselkedés érdekében. Dr. Edward Bach (1886-1936) sebész, traumatológus, immunológia kutató szerint a lelkünk és az egyéniségünk között feszülő konfliktus miatt keletkeznek betegségeink, lelki problémáink. Így a problémák információt adnak a bennünk lévő feszültségről, problémáról.

Minden eszencia más és más üzenetet küld személyiségünknek, hogy így képesek legyünk felismerni a zavart, ami a problémánkat okozza. Az eszenciák a rájuk jellemző frekvenciával az auránkban kezdik el feloldani az energetikai blokkot, ezzel helyreállítva belső harmóniánkat. Bach nevéhez fűződik a 38 féle növényből készített eszenciasorozat, amelynek mindegyik tagja 1-1 harmonikus magatartásmintát tartalmaz, sajátos frekvenciával. A 12 úgynevezett típusesszencia a különböző emberi karakterjegyeket segíti hatékonyan érvényesülni személyiségünk működésében, éntudatosságunk fejlődésében.

A 12 Maui virágeszencia a jelennek a jövőre ható tudatosságának kialakulásához biztosítanak erőt, míg a 12 Maui drágakő eszenciális energiája a szándékra van jótékony hatással, azaz mozgósítja az energiát egy cél elérése érdekében. A Tao és a Lényegi Barometrikus Megerősítő eszenciák különleges olajos rózsa-, illetve kerti növény-eszenciák, amelyek verbális, illetve illatukba kódolt üzeneteik segítségével azonosítjuk be, majd írjuk felül az érzelmi blokkokat. Ezeket az eszenciákat és így gyógyító üzeneteiket vagy beszippantjuk csodálatos illatuk révén, vagy fizikai testünk megfelelő helyére kenve juttatjuk be az öt-testbe, ezzel támogatva azok öngyógyító folyamatait. Mivel a virágok, illetve drágakövek a finom testünkben fejtik ki jótékony hatásukat, ezért bármilyen gyógyszeres, illetve terápiás kezeléssel összhangba hozhatók.

Edukineziológia (Brain Gym; EDU-K)

Az edukineziológiai rendszert (Brain Gym) Paul Dennison pedagógus hozta létre, aki évtizedek óta tanulási nehézségekkel küzdő gyermekekkel foglalkozik, és aki e módszert Dorman és Delcado iskolapszichológusokkal kezdte el kidolgozni. Az EDU-K a hangsúlyt a test és az agy, a két agyfélteke és az agy egyéb dimenzióinak összehangolására, a látás és hallás energetikai kiegyensúlyozására helyezi. A Brain Gym olyan speciális mozgások sorozata, amely aktiválja az agyat és a test többi részét a tanulás sajátos készségeihez.

Az EDU-K egy, a gyerekek által is nagyon kedvelt módszer a tanulási- vagy magatartási zavarok leküzdésére. Dennison szerint “mozgás az élet kapuja“. Mivel a legtöbb gyermek szeret mozogni, így könnyedén, játékos formában érjük el az EDU-K mozgásgyakorlatai által az agyféltekék integrációját, kiegyensúlyozott együttműködését, így facilitálva az idegi kapcsolatok kiépülését, az agyterületek harmonikus együttműködést, amelynek következtében a tanulási eredmények, a koncentráció, a magatartás javul és ráadásnak a gyermekek is megízlelik mi az, hogy élvezettel tanulni.

A felnőtteknek is sokat tud segíteni ez a módszer a mozgásgyakorlatok, illetve a balanszok korrekciós hatásai által. A balansz egy olyan ötlépcsős módszer, amely során ismerős mozgásmintákkal (középvonal mozgások, energetizáló, nyújtó gyakorlatok), elmélyítő technikákkal (pl. Cook-csomó) vagy az agy dimenzióinak behangolásával strukturáljuk az újonnan “tanultakat“, tapasztaltakat szinapszisok aktiválásával, s ez által az élet egy más minőségét (nyugodtabb, összpontosítottabb, boldogabb) leszünk képesek megtapasztalni.

Az EDU-K segítségével biztosítani tudjuk a testi, lelki és szellemi képességeink egy életen át tartó optimális működését az által, hogy létrejön a “teljes aggyal tanulás“, ami egy olyan “tanulási módszer“, amely az egyén összes képességét felhasználja az emlékekhez, tapasztalatokhoz, készségekhez való hozzáférést, amelyek az optimális fejlődéshez szükségesek. A módszer azon túl, hogy könnyebben tanulunk, abban is segít, hogy meghalljuk saját belső hangunkat, hogy szót értsünk magunkkal és másokkal, és fejleszti a perspektivikus látásmódot.

Pszichoszomatikus betegségeknél is fontos tudnunk, hogy a kineziológia nem helyettesíti, hanem kiegészíti az orvosi ellátást!

További részleteket talál még a módszerről az MMM magazinban 2010-ben megjelent Lélektől lélekig rovatom első írásában, amelyet a PDF kinyitásával tud elolvasni.

Lépjen velem kapcsolatba!

Ha szeretne időpontot egyeztetni, vagy kérdése van hozzám, akkor az alábbi űrlap segítségével tudja felvenni a kapcsolatot velem.

    Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztót