Sématerápia

Önismeretfejlődés, erőforrások fejlesztése és lelki egyensúlyteremtés

A sématerápia segít a kliensnek és a terapeutának megérteni, rendszerbe foglalni és átdolgozni a maladaptív sémákat és a belőlük fakadó, állandóan visszatérő érzelmi, gondolkodási és magatartási mintázatokat. Ezen belső munkának köszönhetően többek között mélyül az önismeret, nő az önbecsülés, fejlődnek a kapcsolati készségek és a konfliktuskezelés. További információ

A sématerápia alapvetően nagyon optimista szemléletű megközelítés. A sémákat nemes egyszerűséggel sebeknek, sérüléseknek, csapdáknak tekinti, és azt a célt tűzi ki maga elé, hogy e sérüléseket, amennyire csak lehet begyógyítsa, illetve a csapdahelyzetekből kisegítse az egyént. Ugyanakkor azt nem állítja, hogy a maladaptív sémák teljes mértékben meg tudnak gyógyulni. Bizonyos helyzetekben előbukkannak, de a kliens a terápia hatására könnyebben megküzd velük ezekben a helyzetekben is.

Sématérkép elkészítése

Öt alkalmas sémakonzultáció saját sématérkép megismerésére

Séma- konzultáció

Egy komplexebb, átfogóbb és hosszabb önismereti munka

Sématerápia szupervízióval

Nagyobb elakadások feldolgozása és maladaptív sémák átdolgozása

A műfaj erőforrásai

A tudatosság ereje
A több nézőpont
Az összetartozás élménye
A saját élmény ereje
Egy probléma több megoldása
Számos technika ötvözése

Sématérkép elkészítése

A sématérkép megrajzolásával megérti a kliens maladaptív sémáinak és sémamódjainak rendszerét, azokat a legalapvetőbb történéseket, amelyek triggerelik a sémákat, majd könyvajánlásokkal egyéni önismereti munka folytatható azoknak, akik némi ízelítőt szeretnének kapni a sématerápiás módszer erejéből és lehetőségeiből.

Ez egy 5 alkalmas sémakonzultációt jelent.

Szupervízióval kísért sématerápia

Sématerápiát azoknak ajánlom, akik mélyebb önismeretre és életük elakadásaira szeretnének megoldásokat, valamint a problémákkal összefüggő gyermekkori sérüléseiket is szeretnék megérteni és feldolgozni.

A módszer jellege

Kognitív technikák
Imaginációs átírás

Árak

Sématérkép elkészítése

80.000 Ft

5 alkalmas konzultációs folyamat

Jelentkezéskor 5 alkalmas bérlet megváltása szükséges, amelyet a helyszínen készpénzben vagy előre átutalással vagy PayPay fizetéssel lehet megvásárolni.

Sémakonzultáció

16.000 Ft

Alkalmanként (60 perces ülés)

Ez egy hosszabb önismereti folyamat, amely egy 5 alkalmat felölelő sématérkép elkészítésével kezdődik, majd céltudatosan folytatjuk az önismereti munkát a kitűzött céltól függően néhány hónapig.

Szupervízióval kísért sématerápia

16.000 Ft

Alkalmanként (60 perces ülés)

Ez egy hosszabb terápiás folyamat, amely az 5 alkalmat felölelő sématérkép elkészítésével kezdődik, majd folytatjuk az önismereti munkát és a problémákkal összefüggő gyermekkori sérüléseket is átdolgozzuk.

„A tudatosan és fokozatosan megtett kezdeti apróbb lépések teszik lehetővé, hogy a jövőben nagyobb és kockázatosabb lépéseket tegyünk.”
Marsha Sinetar