Párterápia

A módszer lényege

A párterápia célja a párkapcsolatban élők közötti kapcsolati konfliktusok feloldása, a felek számára elfogadható megoldások megtalálása és a vágyott, tartós változás elérése. Ezek a konzultációk tulajdonképpen többszemélyes, segítő beszélgetések, amelyek lehetőséget nyújtanak a pároknak, hogy megtalálják a közös hangot, megértsék egymás álláspontját, elfogadják egymás igényeit, megerősítsék egymással a biztonságot adó köteléket és megoldásokat találjanak, változtassanak. A családterápia eszköztára rendkívül gazdag mivel számos pszichológiai irányzatot integrál, amelynek köszönhetően igen eredményesen párra és problémára alakítható a konzultációs folyamat. A párkonzultációkat a Magyar Családterápiás Egyesület Családterápiás Protokolljának megfelelően végzem. Az ülések időtartama kb. 1.5 óra. Egy családkonzultációs folyamat általában 6-25 ülésben zajlik. Kezdetben általában hetenkénti/kéthetenkénti és végül havonkénti gyakorisággal. Igény esetén után-követő ülés lehetséges 3-6-12 hónappal a folyamat lezárása után.

Első interjú

1-3 ülés: problémafeltárás, konzultációs célkitűzés és szerződéskötés

Párterápia

5-22 ülés: hagyományos vagy érzelmi fókuszú párterápia

Követő ülés

Szükség esetén a konzultáció lezárása után értékelés, megerősítő ülések

Mikor segíthet a párterápia?

Jellemzőek a veszekedések, megmerevedtek az álláspontok, hatástalan a megszokott konfliktuskezelés.
Társas magánynál, érzelmi biztonság meggyengülésénél és érzelmileg, tartamilag kiüresedett párkapcsolatnál.
Nem nyitott kapcsolatban történt hűtlenség feldolgozásánál, valamint intimitási problémáknál.
Együtt vagy külön döntéshelyzetben, valamint válásnál a nagyobb érzelmi sérülések megelőzéséhez.

Hagyományos párterápia

A párterápia lehet rövid, megoldásközpontú, amikor egy krízishelyzet átvészelésében, megoldásában kell a segítség, de tarthat több hónapon keresztül, amikor a pár kapcsolata oly mértékben megromlott, hogy maga a kapcsolat folytatása kérdőjeleződik meg.

A párterápia abban segít, hogy a pár meg tudja hozni döntését a szakítás vagy az együtt maradás kérdésében, abban is, hogy a zátonyra futott kapcsolatukat a felek a konfliktusukból tanulva, és az erősségekre, a szeretetre és tiszteletre támaszkodva újraépítsék, és válásterápiával abban is, hogy a sérelmek elengedésével fájdalommentesebb legyen az elválás és az új élet megkezdése.

Tarts szorosan program

Az érzelmi fókuszú párterápia alaptétele, hogy a biztonságot adó összetartozás, a szeretettnek érzettség alapvető emberi szükségletek.

Az EFT párterápiás módszer kidolgozói kifejlesztettek egy jól strukturált, nyolc lépésből álló “kapcsolatgazdagító” edukációs programot, amelynek segítségével a párok megismerik a párkapcsolati kötődés természetét, egymás kötődési stratégiáját, és egymást segítve erősíthetik biztonságos kötődésüket.

Fontos megjegyeznem, hogy a tréning nem terápiás jellegű, hanem párkapcsolati edukációs tréning, amelyre érdemes akár preventív célzattal jelentkezni, vagy párterápiát megelőzve, kiegészítve is.

A terápia jellege

A szakember neutralitása, ítélkezésmentessége.
Rendszerszemlélet egyének hibáztatása helyett.

Díjazás

Párterápia

36.000 Ft

Alkalmanként

90 perces konzultáció
Minden további megkezdett 30 perc 18.000 Ft

A díjat a konzultáció után készpénzben vagy az ülést megelőzőleg az időpontfoglalást követően, revolute-on forintban, vagy euróban a számlakiállítás napján megadott MNB hivatalos euro devizaárfolyamon számítva vagy átutalással történő befizetéssel lehet kiegyenlíteni.

Online párkonzultáció

36.000 Ft

Alkalmanként

90 perces konzultáció
Minden további megkezdett 30 perc 18.000 Ft

A díjat a konzultáció után készpénzben vagy az ülést megelőzőleg az időpontfoglalást követően, revolute-on forintban, vagy euróban a számlakiállítás napján megadott MNB hivatalos euro devizaárfolyamon számítva vagy átutalással történő befizetéssel lehet kiegyenlíteni.

Tarts szorosan edukációs program

130.000 Ft

8 alkalom/pár

A program díja egy összegben vagy két részletben fizetendő készpénzben vagy revolute-on forintban, vagy euróban a számlakiállítás napján megadott MNB hivatalos euro devizaárfolyamon számítva vagy átutalással történő befizetéssel lehet kiegyenlíteni.

Az első interjú végén történik a szerződéskötés, amely akkor lép életbe, ha a program díjának minimum 50%-t, azaz 65 000 Ft-ot kifizeti a pár az első interjútól számított 8 napon belül.

A megkezdett tanfolyamok teljes díját köteles a pár megtéríteni, tanfolyam közbeni lemondásra nincs lehetőség.

Őszi csoport

A párkapcsolati boldogság nem konfliktusmentes években, hanem a konfliktuskezelés asszertivitásában és az egymásra figyelés mértékében mérhető! Ezek pedig tanulhatóak!