Párterápia

A módszer lényege

A párterápia célja a párkapcsolatban élők közötti kapcsolati konfliktusok feloldása, a felek számára elfogadható megoldások megtalálása és a vágyott, tartós változás elérése. Ezek a konzultációk tulajdonképpen többszemélyes, segítő beszélgetések, amelyek lehetőséget nyújtanak a pároknak, hogy megtalálják a közös hangot, megértsék egymás álláspontját, elfogadják egymás igényeit, megerősítsék egymással a biztonságot adó köteléket és megoldásokat találjanak, változtassanak. A családterápia eszköztára rendkívül gazdag mivel számos pszichológiai irányzatot integrál, amelynek köszönhetően igen eredményesen párra és problémára alakítható a konzultációs folyamat. A párkonzultációkat a Magyar Családterápiás Egyesület Családterápiás Protokolljának megfelelően végzem. Az ülések időtartama kb. 1.5 óra. Egy családkonzultációs folyamat általában 6-25 ülésben zajlik. Kezdetben általában hetenkénti/kéthetenkénti és végül havonkénti gyakorisággal. Igény esetén után-követő ülés lehetséges 3-6-12 hónappal a folyamat lezárása után.

Első interjú

1-3 ülés: problémafeltárás, konzultációs célkitűzés és szerződéskötés

Párterápia

5-22 ülés: hagyományos vagy érzelmi fókuszú párterápia

Követő ülés

Szükség esetén a konzultáció lezárása után értékelés, megerősítő ülések

Mikor segíthet a párterápia?

Jellemzőek a veszekedések, megmerevedtek az álláspontok, hatástalan a megszokott konfliktuskezelés.
Társas magánynál, érzelmi biztonság meggyengülésénél és érzelmileg, tartamilag kiüresedett párkapcsolatnál.
Nem nyitott kapcsolatban történt hűtlenség feldolgozásánál, valamint intimitási problémáknál.
Együtt vagy külön döntéshelyzetben, valamint válásnál a nagyobb érzelmi sérülések megelőzéséhez.

Hagyományos párterápia

A párterápia lehet rövid, megoldásközpontú, amikor egy krízishelyzet átvészelésében, megoldásában kell a segítség, de tarthat több hónapon keresztül, amikor a pár kapcsolata oly mértékben megromlott, hogy maga a kapcsolat folytatása kérdőjeleződik meg.

A párterápia abban segít, hogy a pár meg tudja hozni döntését a szakítás vagy az együtt maradás kérdésében, abban is, hogy a zátonyra futott kapcsolatukat a felek a konfliktusukból tanulva, és az erősségekre, a szeretetre és tiszteletre támaszkodva újraépítsék, és válásterápiával abban is, hogy a sérelmek elengedésével fájdalommentesebb legyen az elválás és az új élet megkezdése.

Tarts szorosan program

Az érzelmi fókuszú párterápia alaptétele, hogy a biztonságot adó összetartozás, a szeretettnek érzettség alapvető emberi szükségletek.

Az EFT párterápiás módszer kidolgozói kifejlesztettek egy jól strukturált, nyolc lépésből álló “kapcsolatgazdagító” edukációs programot, amelynek segítségével a párok megismerik a párkapcsolati kötődés természetét, egymás kötődési stratégiáját, és egymást segítve erősíthetik biztonságos kötődésüket.

Fontos megjegyeznem, hogy a tréning nem terápiás jellegű, hanem párkapcsolati edukációs tréning, amelyre érdemes akár preventív célzattal jelentkezni, vagy párterápiát megelőzve, kiegészítve is.

A terápia jellege

A szakember neutralitása, ítélkezésmentessége.
Rendszerszemlélet egyének hibáztatása helyett.

Díjazás

Párterápia

30.000 Ft

Alkalmanként

90 perces konzultáció
Minden további megkezdett 30 perc 10.000 Ft

Fizetés az ülést megelőzőleg, az időpont egyeztetését követően átutalással vagy PayPal számlára a PayPal költséggel együtt történő befizetéssel lehetséges.
Az ülést követően a díjat készpénzben, vagy rendszeres ülések esetén átutalással, illetve PayPal számlára a PayPal költséggel együtt lehet kiegyenlíteni.

Online párkonzultáció

30.000 Ft

Alkalmanként

90 perces konzultáció
Minden további megkezdett 30 perc 10.000 Ft

Fizetés az ülést megelőzőleg, az időpont egyeztetését követően átutalással vagy PayPal számlára a PayPal költséggel együtt történő befizetéssel lehetséges.
Rendszeres ülések esetén a díjat tömbösítve előre átutalással vagy PayPal számlára PayPal költséggel együtt lehet kiegyenlíteni.

Skype nevem: monavilag

Tarts szorosan edukációs program

130.000 Ft

8 alkalom/pár

A program díja egy összegben vagy két részletben fizetendő készpénzben, átutalással vagy PayPal számlára a PayPal költséggel együtt.

Az első interjú végén történik a szerződéskötés, amely akkor lép életbe, ha a program díjának minimum 50%-t, azaz 65 000 Ft-ot kifizeti a pár az első interjútól számított 8 napon belül.

A megkezdett tanfolyamok teljes díját köteles a pár megtéríteni, tanfolyam közbeni lemondásra nincs lehetőség.

Őszi csoport

A párkapcsolati boldogság nem konfliktusmentes években, hanem a konfliktuskezelés asszertivitásában és az egymásra figyelés mértékében mérhető! Ezek pedig tanulhatóak!