Kedves Látogató! Jelenleg sajnos nem tudok új klienst fogadni, mert nincs szabad helyem, és sajnos nem tudok szabad kapacitással rendelkező kollégát sem ajánlani.
Kérem, ezen tényt vegye figyelembe, amikor kapcsolatba lép velem. Köszönettel, Kisnémet Mónika

9
nov.

Párkapcsolati edukációs program – Tarts szorosan

A Hold Me Tight (Tarts Szorosan) Program Dr. Sue Johnson párterapeuta által kidolgozott, párkapcsolati érzelmi szükségletekre strukturált, 8 lépésből álló nemzetközi tréning, amely az érzelmi fókuszú párterápia elméletére és terápiás módszertanára épülve gazdagítja és mélyíti a párkapcsolatokat. A programra azon pároknak érdemes jelentkezni, akik szeretnének közelebb kerülni egymáshoz, szeretnék elmélyíteni a párkapcsolatukat és megerősíteni érzelmi biztonságukat, valamint fejlődni szeretnének nehézségeik közös megoldásában, konfliktusaik hatékony kezelésében. A tréning nem terápiás jellegű, hanem párkapcsolati edukációs tréning, amelyre érdemes akár preventív célzattal jelentkezni, vagy párterápiát megelőzve, kiegészítve is.

A szeretet-, és bizalomteljes felnőtt párkapcsolat három alapvető feltétele: az egymással szembeni nyitottság, az egymásra hangolódás és a kölcsönös válaszkészség. A tréning célja, hogy a párok megismerjék a párkapcsolati kötődés természetét, egymás kötődési stratégiáját, és egymást segítve kialakítsák a biztonságos kötődést, hatékonyabb problémamegoldási mintákat, amelyek nélkül tartós, bizalmon alapuló szeretetteljes kapcsolat nem alakulhat ki és nem tartható fenn.

A program felépítése:

A program során a párok többek között tematizált videorészleteket néznek meg, majd a kidolgozott tematika alapján először kettesben megbeszélik a videón felvetett kérdéseket, amely beszélgetésbe facilitálólag bekapcsolódom. Majd a párok közösen is átdolgozzák a hallottakat és saját szempontjaikat, véleményüket. A csoportfoglalkozások során a fókuszt a folyamatokra, az elhangzottak általánosabb értékelésére, a felmerülő kérdések átbeszélésére és nem a párok személyes gondjaira helyezzük.

A program elméleti háttere:

Az érzelmi fókuszú modellt és terápiát (EFT) Sue Johnson és Les Greenberg alkotta meg az 1980-as években. Ezt a modellt pár-, család-, és egyéni terápiáknál, valamint a Tarts szorosan tréningnél is alkalmazzák. Az EFT terápiás beavatkozásai, illetve tréningjei integrálják a humanisztikus és élménycentrikus, valamint a rendszerszemléletű, strukturális megközelítéseket annak érdekében, hogy újrastrukturálják az érzelmi élményeket, valamint a pár/család tagjai között zajló interakciókat, ezzel hozzásegítve őket egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élethez.

Az EFT hatékonyságával kapcsolatban számos kutatást végeztek, és folyamatosan végeznek még ma is. Ezek az eredmények jelentős terápiás hatást mutatnak, amelyek ráadásul hosszú távon is fennmaradnak. Az EFT ereje többek között abban rejlik, hogy integrálja és hatékonyan alkalmazza a legújabb tudományos eredményeit a felnőtt intim kapcsolatokra fókuszáló kutatásoknak.

A Tarts szorosan nemzetközi program 2016 óta érhető el Magyarországon is. A program meghirdetésének feltétele a Tarts Szorosan csoportvezetői képesítés, amelyet az Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány első és jelenleg egyetlen képzésén én is megszereztem.

hold_me_tight

A program főbb témakörei:

  1. alkalom: A szerelem és a szerelem megélése, az érzelmi biztonság feltételei.
  2. alkalom: Hogyan fut zátonyra a szerelem? A párkapcsolatot kikezdő ördögi párbeszédek típusai.
  3. alkalom: Hol a fájó pont? Az érzelmi sebezhetőségről bővebben…
  4. alkalom: Párkapcsolati ballépések össztánca. Hogyan mélyülnek el a konfliktusok és alakulnak ki az állóháborúk.
  5. alkalom: Tarts szorosan – Érzelmi elköteleződés és kapcsolódás.
  6. alkalom: Hogyan bocsássuk meg a sérelmeket?
  7. alkalom: Kötődés szex és érintés útján.
  8. alkalom: Hogyan tartsuk életben a szerelmet?

A jelentkezés menete:

A programra a honlapon vagy telefonon keresztül lehet jelentkezni. A csoport indulása előtt a jelentkező párokkal előre egyeztetett időpontban, egyenként találkozom egy kb. 35-40 perces interjú erejéig. Ez az első interjú ingyenes. Az interjú célja, hogy a pár megismerje a program lényegét, én pedig megismerjem a pár céljait, vágyait.

Az interjú vagy a program kezdete előtt érdemes beszerezni Sue Johnson Ölelj át! című könyvét, amely az EFT Tarts szorosan program szellemiségében írt.

A videóban Sue Johnson foglalja össze az érzelmi fókuszú terápia lényegét és hatásmechanizmusát angol nyelven.

Időpontok és helyszín:

A foglalkozások a MagNet Közösségi Ház Kankalin termében lesznek az alábbi időpontokban.

2017. november 9. 2018. február 1.
2017. november 30. 2018. február 22.
2017. december 14. 2018. március 15.
2018. január 11. 2018. április 5.

A programok 18.00-21.00 óráig tartanak 15 perces szünettel.

Csoportkeretek:

A csoportfoglalkozás maximális létszáma 4-5 pár.

A csoporthoz való későbbi csatlakozás nem lehetséges, mivel a bizalmi légkör és a hatékony munka biztosítása miatt szükséges a zárt csoportos műfaj.

A kiscsoportos műfaj önmagában jó keretet ad a hatékony munkához, amelyet a résztvevő párok aktív részvétele továbbfokoz.

Fizetési feltételek:

A 8 alkalom díja egy összegben vagy két részletben fizetendő készpénzben vagy átutalással. Az első interjú végén történik a szerződéskötés, amely akkor lép életbe, ha a program díjának minimum 50%-t, azaz 60 000 Ft-ot kifizeti a pár az első interjútól számított 8 napon belül. Amennyiben nem az egy összegben történő fizetést választotta a pár a második részletet 2018. január 10-ig kell kiegyenlíteni. A megkezdett tanfolyamok teljes díját köteles a pár megtéríteni, tanfolyam közbeni lemondásra nincs lehetőség.

Ezt követően a programra jelentkezés lemondása csak írásban lehetséges, legkésőbb 2017. szeptember 30-ig. Lemondás esetén 15 000 Ft kártérítési díj levonása mellett visszautalom a maradék összeget a pár számlájára.

Lemondás helyett egyszer, írásban kérhető a csoportváltás, azaz a következő induló csoporthoz való átjelentkezés, ennek díja 10 000 Ft.

Átutalás esetén kérem, a megjegyzés rovatban a résztvevő nevét, illetve a program nevét megadni szíveskedjen!
Bankszámlaszám:

Kisnémet Mónika
Erste Bank – 11600006-00000000-25659443

PayPal fizetésre is van lehetőség, ezen igényt kérem, írásban jelezni.

A regisztrációval a jelentkező elfogadja a fizetési feltételeket.