Kedves Látogató! Jelenleg sajnos nem tudok új klienst fogadni, mert nincs szabad helyem, és sajnos nem tudok szabad kapacitással rendelkező kollégát sem ajánlani.
Kérem, ezen tényt vegye figyelembe, amikor kapcsolatba lép velem. Köszönettel, Kisnémet Mónika

3
márc.

Egyfelvonásos drámajáték

A test és lélek szoros kapcsolatban áll egymással. A kutatások, tapasztalatok azt mutatják, hogy pszihoszomatikus tüneteink enyhülését, elmúlását támogathatjuk, míg az önelfogadásunkat erősíthetjük azon lélektani módszerekkel, amelyek a test és lélek kapcsolatára fókuszálnak. Ez a program alkalmas arra, hogy növeljük önszeretetünket, komfortérzetünket, és egyben pszichoszomatikus betegségeink gyógyulását elősegítsük, valamint tüneteink enyhülését facilitáljuk lelkünkben zajló érzelmeink lecsendesítésével, harmonizálásával. 

Amikor utáljuk a hasunkat, bokánkat, bármely testrészünket, akkor azokat takargatni próbáljuk. Azonban bármennyire is takargatjuk, a tudat, hogy az ott van és olyan, amilyen feszengést, díszkomfort érzetet okoz. Ez a rossz érzés átszínezi a kisugárzásunkat, valahogy árad belőlünk hogy nem vagyunk jóban magunkkal. Ha növeljük az önelfogadást, bármilyen hihetetlen könnyebben is tudunk megváltozni, lefogyni. Viccesen úgy szoktam fogalmazni, hogy a nem szeretett testrésszel egy függő-párkapcsolatban vagyunk. Ha mi őt nem szívleljük, ő ragaszkodni fog hozzánk, azonban ha elfogadjuk, akkor már nem csimpaszkodnak rajtunk a kilók, vagy a nem szép testrészünk által kiváltott rossz érzés és így tovább. Ha mi megengedőek vagyunk, ők elengedőek.

Ha betegek vagyunk, vagy fáj valamink, akkor gyógyulásunkra vagy fájdalomérzetünkre hatással van lelki állapotunk, gondolkodásunk is. A pszichoszomatikus betegségeknél a lelket, a betegség kialakulásához hozzájáruló tényezőként kezeljük. Ha a lelki tényezővel, gondolkodásunkkal is foglalkozunk, nem csak a testtel, akkor könnyebben regenerálódik a szervezet, gyógyul a kór és enyhülnek a tünetek. Fontos megjegyezni, hogy a test gyógyulását támogatják ezek a módszerek, azonban az orvosi kezeléseket nem pótolják.

A program elméleti háttere:

Egyes pszichológiai irányzatok szerint ha nem vagyunk képesek kifejezni a problémáinkat akár szavakban vagy érzelmekben megélve vagy fantáziákba beépítve, akkor az érzelmi blokkok a test szintjén fejeződnek ki. A stresszkutatásokból tudjuk, hogy egy probléma (pl.: stresszhelyzet) részben emlékeket ébreszt testi-lelki szinten, amelyek felidézik a feldolgozatlan élményeket, elakadásokat, részben testi tüneteket okoznak (pl.: heves palpitáció, alvászavar, stb.), hosszútávon pedig gyengítik az immunrendszert és megbetegedésekhez vezetnek. Így minden olyan módszer amely csökkenti az érzelmi stresszt nagymértékben segíti személyes ökológiai egyensúlyunk megtalálását és fenntartását és ezáltal jobb lesz az önbecsülésünk, önbizalmunk, pozitívabb lesz a gondolkodásunk, életszemléletünk, és a testünk is könnyebben regenerálódik, gyógyul meg.

A workshop tematikáját az OH kártya és a szomatodráma képzéseimen elsajátított módszerekre és technikákra építettem fel. A videóban Dr. Buda László, a szomatodráma atyja beszél arról, hogy mit is tekinthetünk pszichoszomatikus betegségnek.

A program felépítése:

Az első lépés, hogy az OH kártyákkal, a szabad asszociáció technikájának segítségével, valamint a bemelegítő játékokkal el kezdjük megtanulni a test-lélek közös nyelvét. Ezt követően a pszichoszomatikus tünetünket, nem elfogadott testrészünket különböző játékokkal megelevenítjük, hogy feltárjuk a mögöttes érzelmeket. A főjátékokban pedig ezen mögöttes érzelmek átdolgozása történik.

A csoportfoglalkozás létszáma 4-6 fő. A kiscsoportos műfaj önmagában jó keretet ad a hatékony munkához, amelyet a résztvevők aktív részvétele továbbfokoz.

A jelentkezési és fizetési feltételek:

A programra a honlapon vagy e-mailen keresztül lehet jelentkezni. A jelentkezést meg kell erősíteni a részvételi díj előzetes kiegyenlítésével, amelyet készpénzben vagy átutalással lehet megtenni február 26-ig. Ezt követő lemondás esetén, októl függetlenül a tréning teljes díját ki kell fizetni, amely visszatérítésre nem kerül, és más tréningnél sem felhasználható.

Teszek Magamért kedvezménnyel:

Azon jelentkezők, akik az alábbi feltételekkel most is önismereti, lelki munkát végeznek velem 2.000 Ft kedvezményt kapnak.

A kedvezményt az érvényesítheti, aki 6 hónapig havonta legalább két egyéni ülésen, vagy ezzel egyenértékű tréningen, önismereti csoporton részt vett nálam 2017. december 31-ig.

Átutalás esetén kérem, a megjegyzés rovatban a résztvevő nevét, illetve a tréning nevét megadni szíveskedjen!
Bankszámlaszám:

Kisnémet Mónika
Erste Bank – 11600006-00000000-25659443

PayPal fizetésre is van lehetőség, ezen igényt kérem, írásban jelezni, azonban annak díja szintén a jelentkezőt terheli.

A regisztrációval a jelentkező elfogadja a fizetési feltételeket.